Search Engine Optimization

Marketing pe motoare de cautare

   SEM este prescurtarea, folosită și în românește, a termenului englez Search Engine Marketing, însemnând în traducere „marketing prin motoare de căutare” (pentru Internet). Acest acronim este folosit pentru a desemna atât activitățile de promovare plătită (prin intermediul motoarelor de căutare) cât și promovarea prin tehnici SEO (Search Engine Optimization). În prezent însă, termenul SEM este deseori folosit pentru a desemna doar activitățile de promovare plătită. Astfel, SEO este o parte componentă a SEM si nu invers. SEM are două componente principale:

  •    Promovarea plătită (prin anunțuri și reclame plătite direct către motoarele de căutare)
  •    Promovarea prin tehnici SEO (redactare de blog-uri și articole, link-building, optimizare prin cuvinte, promovare prin social media).
83
%
Crestere trafic organic
52
%
Rata de respingere in scadere
38
%
Creste durata de vizitare
27
%
Mareste numarul de sesiuni in pagina

Serviciile noastre de baza de optimizare pentru motoarele de cautare includ:

ORGANIC SEARCH
ON-PAGE SEO
LINK BUILDING

Utilizare

SEM sau marketingul prin motoare de căutare este folosit pentru promovarea de site-uri și bloguri în listele de rezultate, care sunt afișate în momentul în care un utilizator tastează un anumit termen sau o expresie într-un motor de căutare. „SEM încorporează SEO, dar marea diferență dintre cele două este că prin SEO câștigi trafic prin modalități gratuite, dar SEM include și modalități plătite de promovare. Practic, SEM folosește motoarele de căutare pentru a face reclamă siteului, dar SEO are ca scop obținerea organică de trafic.”

Metode de promovare SEM

Anunțurile plătite sunt de departe cea mai uzitată formă de marketing prin motoare de căutare. Cu toate acestea, există și alte forme de promovare prin SEM:

  • reclamele plătite – Acestea sunt afișate pe site-urile afiliate motoarelor de căutare. Aceste site-uri sunt plătite de motoarele de căutare pentru a afișa aceste reclame. De regulă, site-ul afiliat pe care este afișată o reclamă plătită trebuie să aibă legătură cu domeniul în care activează site-ul care își face publicitate.
  • Campaniile „pay-per-call” – Aceasta este o formă relativ nouă de promovare SEM care se aplică doar utilizatorilor care operează căutări de pe telefonul mobil. Această metodă presupune ca beneficiarul să plătească doar în momentul în care este contactat telefonic de un client care a văzut anunțul pe telefonul său.